DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri °C

EYT’liler 8 Eylül’de buluşuyor

EYT’liler 8 Eylül’de buluşuyor
REKLAM ALANI
04.09.2019
452
A+
A-

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği tarafından 8 Eylül’de Saat 12.00’de Ankara Tandoğan’da gerçekleşecek büyük buluşma ile yüz binlerce EYT’linin bir araya geleceğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tüm siyasi partilerin oluşturacağı bir komisyonla soruna çözüm üretilebileceğini söyledi. Gürer, “AKP iktidarı, çalışanların hakkını sürekli daraltan, yokluk ve yoksulluğa iten uygulamalardan bir an önce vazgeçmelidir” dedi.


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer

“Milyonlara ulaşan mağdur var”

CHP Emek Bürolarınca düzenlenen EYT çalıştayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun EYT sorununun çözümü için “parti olarak varız” dediğini, TBMM Genel kurulunda ise EYT’liler için ilk Yasa Teklifi veren milletvekili olduğunu hatırlatan CHP Milletvekili Gürer, “Milyonlara ulaşan mağdur var. Bu sorun yokmuş gibi davranılamaz ya da aynı durum bu şekilde devam edemez” dedi.

“EYT’liler için tüm partiler bir araya gelmeli”

EYT’liler için tüm partilerin bir araya gelerek bir an önce çalışma yapılması gerektiğinin altını çizen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “1999 yılı koşullarında düzenlenen ve prim gün sayısına yaş sınırı eklenerek geriye doğru işletilen yasanın yarattığı mağduriyet yetmezmiş gibi 2008 yılında çalışanlar aleyhine bir düzenleme daha yapılmıştır. AKP iktidarı, 58’e çıkan yaş sınırını, 65 yaşa taşımış bu da yetmemiş, Aylık Bağlama Oranı ile emekli maaşlarını da ileri değil geriye doğru işletmiştir. Böylece emekli olmanın zorlaştırıldığı yetmezmiş gibi birde bu düzenleme emekli maaş düşüşüne yol açmıştır” dedi.

“Milyonları mağdur eden bu durumu iktidar görmezden gelemez”

Mezarda emeklilik yasalarının çok ciddi mağduriyetler ürettiğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Eşler birlikte gün ve primi doldurup işten çıkarıldığında bir evde iki işsiz açlığa mahkum bırakılmaktadır. SGK’ları olmadığı için bu vatandaşlar sağlık hizmetinden dahi mahrum kalmaktadır. İşveren, gün ve primi tamamlayıp yaşa takılan 25 yıl çalışan işsizi, yaşlı diye işe almazken, devletin genç diye emeklilik hakkını vermemesi anlaşılır bir durum değildir. Milyonları doğrudan ilgilendiren bir konuyu iktidar görmezden gelemez. Derneğin de katılacağı bir komisyon çalışması ile soruna çözüm üretilebilir” dedi.

“AKP, çalışanları yokluk ve yoksulluğa iten uygulamalarından artık vazgeçmeli”

Tüm mağdur kesimlerin, taşeronda kalan işçilerin, mevsimlik geçici işçilerin, TYP’li kadro alamayan emekçilerin, emeklilerin, her kesimin Tandoğan’da EYT’lilere destek vereceğine inandığını söyleyen CHP’li Gürer, “AKP iktidarı, çalışanların hakkını sürekli daraltan, yokluk ve yoksulluğa iten uygulamalardan bir an önce vazgeçmelidir” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.