DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri °C

ARIK’TAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK’A TARİKAT SORUSU

ARIK’TAN MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK’A TARİKAT SORUSU
REKLAM ALANI
26.09.2019
670
A+
A-

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a bakanlık ile dernek ve vakıflar arasında yapılan protokolleri sordu. Basına yansıyan iddiaların Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerek bakanlık gerekse de müdürlükler eli ile yetkilerini paylaştığını belirten Arık, “MEB görevlerini tarikatlara mı devrediyor?” diye sordu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Milli Eğitim Bakanlığı ile dernek ve vakıflar arasında yapılan protokolleri TBMM gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Arık, soru önergesinde şu görüşlere yer verdi: “OECD ülkeleri arasında eğitim konusunda Türkiye’nin son sıralarda olması ülkemiz açısından üzerinde önemle durulması gereken konulardan biridir. Toplum olarak Milli Eğitim Bakanlığı’ndan eğitim kalitesinin yükseltilmesi konusunda ciddi beklenti içinde olduğumuz bu günlerde basına yansıyan çeşitli iddialar ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetkisini, gerek bakanlık düzeyinde gerekse de il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri düzeyinde yaptıkları protokollerle vakıf ve derneklere terk ettiği yönündedir. Bu bağlamda;

1-) Milli Eğitim Bakanlığı, bugüne kadar hangi vakıf ve dernekle işbirliği protokolü yapmıştır?

2-) İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri bugüne kadar hangi vakıf ve derneklerle protokol imzalamıştır?

3-) Yapılan protokollerin amacı nedir? Bugüne kadar yapılan işbirliğinden nasıl sonuçlar elde edilmiştir?

4-) Yapılan protokollerle ortaya çıkan çalışmaların, eğitim çağındaki çocuklarımızın pedagojik gelişimi açısından değerlendirilmesi yapılmış mıdır?

5-) Yapılan protokoller veya işbirlikleri bir takım cemaat ve tarikatların tanıtımını ve teşvikini içermekte midir? Eğitim çağındaki çocuklarımızın cemaat ve tarikatlarla ilişkili yapıların eline teslim edilmesi görevi kötüye kullanmak değil midir?

6-) Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir kısım yetkilerini, kimi zaman adı skandallarla anılan dernek ve vakıflara devretmesinin laik eğitim sistemine zarar verdiğini düşünmüyor musunuz?”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.