DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri °C

ÖĞRENCİLERE SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ

ÖĞRENCİLERE SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ
REKLAM ALANI
08.12.2019
440
A+
A-

Hacılar ilçesinde öğrenim gören öğrencilere yönelik sağlıklı beslenme eğitimi verildi. Diyetisyen Berna Seniyye Köseahmetoğlu tarafından verilen seminerde, “Okul çağında beslenme ve kahvaltının önemi” konusu ele alındı.  

Hacılar Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim seminerine Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Başkan Özdoğan, “Sağlıklı nesiller inşallah gençlerimizle birlikte gelecek. Gençlerimiz geleceğe güvenle bakmamıza neden olan sevgili yavrularımızdır. İnşallah her şey sağlıklı beslenmeyle başlıyor. Seminere katılan genç kardeşlerime ve emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Başkan Özdoğan’ın konuşmasının ardından Diyetisyen Berna Seniyye Köseahmetoğlu tarafından verilen seminerde Okul çağında beslenme ve kahvaltının önemi” konusu ele alındı.  Köseahmetoğlu, “Beslenme, yaşamımızı sürdürmek, büyüme gelişmemizi sağlamak, sağlığımızı iyileştirmek, yaşam kalitemizi yükseltmek, sağlığımızı korumak ve geliştirmemiz için gerekli besin ögelerini ve biyoaktif bileşenleri içeren besinleri alıp vücudumuzda kullanmak demek. Her yaştan insanın beslenmesi aynı olamaz. Küçük bir bebeğin, sizlerin veya yaşlı bir amcanın teyzenin beslenmesi aynı olamaz. O yüzden diyoruz ki insanın yaşına, cinsiyetine, çalışma ve özel durumuna göre ihtiyaçları olan enerji ve besin ögelerini her birinden yeterli miktarda alabilmesidir. Besin çeşitliliği sağlıklı beslenmenin temelidir. Bunu asla unutmayalım.” dedi.


REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.