DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kayseri °C

Soğanlı Vadisi’nin güzelleri

Soğanlı Vadisi’nin güzelleri
REKLAM ALANI
21.09.2019
1.019
A+
A-

Kayseri’ye 80 km. uzaklıkta, binlerce yıldır farklı hayatlara tanıklık eden yeşillikler içerisindeki Soğanlı Vadisi, güvercinlik, mağara, barınak, kilise ve manastır olarak kullanılan ilginç kaya oluşumlarına ev sahipliği yapmaktadır. 

Güvercinlik
Delikli kaya


Coğrafi olarak çok ilginç bir yapısı olan Soğanlı vadisi, çok eski bir yerleşim alanı olarak Roma devrinden kalan kiliseleri ile ünlüdür. Bu kiliselerin en ünlüleri; Aziz Barbara (Tahtalı), Karabaş, Kubbeli ve Yılanlı kiliseleridir. 

Yılanlı Kilise
Geyikli Kilise panoramik


Hristiyanların inançlarını yaşatmak için 4. yüzyılda yerleşmeyi seçtikleri bu korunaklı vadide bugün rastlanan kilise kalıntıları arasındaki Kubbeli Kilise, İncil’den sahneler betimleyen güzel fresklerle süslü çok sayıda kilise bulunmaktadır. 

Kubbeli Kilise

Soğanlı Vadisinde bulunan Avla Kanyonu doğal çekiciliği ile doğa severleri bekliyor.

Avla Kanyonu
Avla Kanyonu
Soğanlı bez bebekleri


Bugünkü yerleşim de tarihi kalıntılarla iç içe geçmiş durumda. Konuklarına gülen yüzleriyle karşılayan Soğanlı halkının bir özelliği daha var: rengarenk giysileri ve boncuklarıyla birbirinden güzel el yapımı Soğanlı bebeklerinin yaratıcıları onlar. Bezden yapılan bu bebekler çok popüler.

Meşhur Soğanlı bez bebekleri

Soğanlı Vadisi’ne Ulaşım

Yerleşim yeri olarak Kayseri, Nevşehir, Niğde üçgeni arasında yer alan Soğanlı, Yeşilhisar’a 15 km, Derinkuyu’ya 30 km, Ürgüp’e 40 km, Nevşehir’e 60 km, Niğde’ye 80 km, Kayseri’ye 80 km uzaklıkta bulunuyor. Hava yolunu tercih edenler Kayseri ve Nevşehir havaalanlarına sonrasında karayolu ile Soğanlıya ulaşabilirler.

Fotoğraflar:Emre ABLAK

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.